Vacca Gisela

vaccaKoi_kleiner vacca_WonderfulWorldGisela Vacca (°1960) heeft reeds op zeer jeugdige leeftijd de sfeer en de subjectieve schoonheid van de beeldende kunst ontdekt. Met haar vader bezocht ze musea of galerijen en haar interesse, beter nog passie, voor deze creatieve expressievorm kwam zeer snel tot ontwikkeling. Gedurende haar opleiding aan de Academie van Sint-Joost-Ten-Node werd ze om haar subtiel tekentalent geprezen. Tussen 1980 en 1986 verbleef ze in Italië en tijdens deze periode evolueerde haar maturiteit naar een gesublimeerd realisme. Terug in België, waar ze zich thuisvoelt, zocht zij haar eigen weg om haar droomwereld picturaal in beeld te brengen. Alert en assertief in een wereld waar mens en natuur centraal staan, schildert zij met gedreven penseel kleur en diepte in waterpartijen en landschappen. Ze idealiseert het spel van vissen of dieren als een droombeeld, van momentopnames met subtiele kleurschakeringen in beweging of staticiteit.

vacca
Gisela Vacca kan je niet echt vatten in een bepaalde stijl of stroming. Zij zegt zelf steevast dat haar werk een ‘versmelting’ is tussen het realisme en magisch realisme. De onderwaterwereld als hoofdthema in haar huidig werk kun je dan ook het beste zo inschatten want de wereld die zij creëert is een wereld van kleur en licht en volkomen stilte. Het licht, de beweging, het leven, het mysterie zijn allemaal elementen die in haar schilderijen overheersend aanwezig zijn.
Haar jongste schilderijen worden daardoor vaak toegepast in een Feng Sui interieur waarin rust, water, de koi en licht een belangrijke rol spelen.
Zo veroverde Gisela Vacca niet alleen Europa maar ook Japan.
De Japanners schatten deze fijnzinnige artieste zeer hoog in. Niet alleen doordat de Japanse Koikarper vaak als thema in haar schilderijen voorkomt, maar vooral omdat zij oordelen dat haar oeuvre een uitzonderlijke kwaliteit uitstraalt.
Zo is Gisela voor de Japanse gemeenschap in België, maar ook voor de Japanners zelf, een kunstenares geworden die de Japanse cultuur en levenswijze uitdraagt naar de Westerse continenten en die daarom door hen gekoesterd en geëerd wordt, een verering die weinig Europese kunstenaars tot nu toe te beurt is gevallen…

In juli 2019 ook geëerd in Ankara (Turkije)

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s