Boone Erik

boone erik

Erik Boone (Gent, ° 30 maart 1938 – † 27 januari 2012) heeft tijdens zijn woelige loopbaan zijn geliefde stad Gent in prachtige tekeningen en aquarellen vastgelegd.

De Gentse kunstenaar Erik Boone is op 27 januari 2012 op 73-jarige leeftijd in zijn slaap overleden. Op 30 maart 2012 zou hij 74 geworden zijn.

Sinds 2008 was hij fel verzwakt en verbleef zelfs lange tijd in een ziekenhuis.
De laatste maanden leek Erik zich herpakt te hebben en verscheen hij meer en meer  in het Gentse stadsbeeld om als weleer overal zijn geliefde stad te tekenen. In 2009 kreeg hij een hommagetentoonstelling met een zestigtal  werken in de kantoren van ING aan de Gentse Kouter.

Bandana

Wie sinds de jaren 60  met Gent vertrouwd was, heeft ongetwijfeld deze kleurrijke artiest aan het werk gezien op een terras of aan een straathoek. Met zijn opvallende buikriem en een toen nog ongewone bandana wandelde hij met gedreven tred  hij door ‘zijn’ de stad met altijd een indrukwekkende tekenmap onder de arm.. Een eigen atelier had hij niet. De stad was voor hem zijn atelier, zijn ‘alles’.

Gevoelsmens

BooneErik-InnocenceWie in Gent met kunst en cultuur bezig  was/is, kende deze nogal introverte figuur en apprecieert zijn oeuvre dat gekenmerkt is door een subliem lijnenspel.
Erik. Boone studeerde sier- en schilderkunst aan het Sint-Lucasinstituut. Na zijn studies ging hij er zelf een tijd  les geven.
Gezinsproblemen en onenigheid met collega’s hypothekeerden zijn loopbaan als lesgever en kunstenaar. Hij was vader van drie kinderen en werd ook thuis letterlijk aan de deur gezet. Bijna veertig jaar lang overleefde hij deze pijnlijke tijden door de steun van zijn ouders en vrienden. Door die wankele toestand verdween Erik ook van de kunstscene.
Hij zocht dan ‘zijn gelijk’ in het buitenland, vooral Italië en Frankrijk waar hij aan heel wat wedstrijden deelneemt en tal van bekroningen in de wacht sleept.
Erik was niet echt commercieel ingesteld en zou zich nooit aan een galerij binden. Jij leefde voor de kunst en hoort thuis bij de grote Gentse grafici door  zijn zeer typische, eigen stijl en kenmerken.
Hij beheerste heel wat technieken of kunstknepen  en had een brede thematiek , van stadsgezichten over sportscènes naar fragiele portretten.
In veel van zijn sierlijke tekeningen, aquarellen en schilderijen krijgt ook het paard bijzondere aandacht.
Erik Boone zal ons bijblijven als een subtiel artiest met een hart voor zijn stad en het stadsleven.

Een overzicht van leven en werk
boone portret 1De eerste werken van Erik Boone met olieverf op doek zijn voornamelijk geïnspireerd door familietaferelen, kinderen, stillevens en bloemen. Kinderen: zijn kinderen namelijk Rik, Inge en Ilse en de kinderen van zijn zus Cecile Boone, namelijk Ann en Ilde.
Nadien uit hij zich voornamelijk in pentekeningen, gewassen tekeningen en aquarellen, gemengde technieken, collages en ook nog olieverf op doek/hout met als onderwerp gevels, kathedralen en stadsgezichten maar ook opnieuw gezichten, kinderen, paarden, tijgers, judoca’s enz….
Hij is gepassioneerd door Italië, Frankrijk, maar ook voornamelijk door zijn geboortestad Gent (beginperiode tot op heden) en Brugge (1997 – 2004).

Het werk van Erik Louis Boone steunt op een indrukwekkende tekenkundige en architecturale vlotheid, waarin een op het eerste gezicht niet makkelijk te ontdekken emotionaliteit verborgen ligt. Bij nader toezien is er ofwel een rust en gelatenheid dan wel een heftige opstandigheid en woede te bespeuren.

Zijn werken zijn verspreid over de gehele wereld: België, Frankrijk, Italië, Duitsland, Japan, De Verenigde Staten, enz… en dit tengevolge van de ontelbare nationale (o.a. Rik Wouters Studio Brussel, Henri de Braekeleer te Antwerpen) en internationale prijzen (o.a. Prijs Prins Rainier te Monaco) die hem worden toegekend.
Na te hebben tentoongesteld in de grote Belgische Galerijen (Pfeiffer, Brussel – Vyncke Van Eyck, Gent en andere), is hij sedert het begin van de jaren 70 nog uitzonderlijk te zien in België, dit wegens een persoonlijk levensdrama dat hem ertoe heeft doen besluiten nog alleen op internationale prijzen-scène aanwezig te zijn en dit met een voor een Belgisch kunstenaar ongeëvenaard palmares.

1952 Hij studeert dagles “Sierkunsten en Schilderkunst” aan het Hoger Instituut Sint-Lucas te Gent – zijn leraars zijn onder andere Max Vandamme (6de en 7de jaar atelier fresco’s en technieken), Gerard Hermans (schetsen), Prof. Joost Marechal (heraldiek en wapenkunst), Gilbert Cleemans (etsen en gravuren) en Jef Wauters (zijn beste prof. schilderkunst).
In avondles volgt hij bijkomend nog plaastertekenen, binnenhuisarchitectuur, beeldhouwkunst (nota: zijn oom is Luc Goossens, broer van zijn moeder Simonne Goossens en beeldhouwer te Gent.

Vanaf 13 jaar neemt hij deel aan verschillende bouwkampen, telkens gedurende 1 maand. In België is dit te Westerlo (met de fiets tot Westerloo), in het buitenland, namelijk: Lienz te Oostenrijk, Spiez te Aachen, Oldenborg en in 1957 met de fiets naar Heidelberg samen met een vriend.
Hij wordt zeer gewaardeerd door prof. Jef Wauters, prof. Max Van Damme, prof. Joost Marechal prof. Michel Deloore, Broeder Julien, Broeder Urbain en de directeur van Sint-Lucas Louis Van Mechelen.

In 1961 wordt hij te jong bevonden om aan Sint-Lucas les te mogen geven als professor, hijzou nog minstens 5 jaar moeten wachten, tot wanneer hij de Grand Prix Monte Carlo wint in 1963.
In 1963 wint hij de eerste prijs “Prins Rainier” te Monaco met 2 werken, namelijk: Olie op paneel 1.00m. x 80 cm. “De Atoomkinderen” en een portrettekening “Hilda” in houtskool (36 landen nemen deel, Europa met 12 landen, in totaal een 800-tal inzendingen).
Dan pas wordt hem gevraagd door de directeur van Sint-Lucas te Gent, Louis Van Mechelen om les te geven ter vervanging van Prof. De Loore, die zelf reeds prof. Gerard Hermans verving in ziekteverlof. Hij doceert decoratiekunsten aan het 2de en 3de jaar Sierkunst van het Artistieke humaniora en schetsen aan het 5de jaar architectuur Sint-Lucas Gent.
Schooljaar 1963 – 1964 doceert hij aan het 3de en 4de jaar Sierkunst Sint-Lucas Gent.
Vanaf schooljaar 1964 – 1965 doceert hij aan het 1ste en 5de jaar waarnemingstekenen (schetsen) van het Hoger Architectuur Instituut Sint-Lucas Gent.

In 1965 – 1966 doceert hij (o.a. met anatomie platen en divers didactisch materiaal) aan de studenten van de Artistieke Humaniora, 1ste, 2de en 3de leerjaar Sint-Lucas Gent, schetsen, kleurenleer, aquarel en stilleven in avondles. Hij geeft er les tot het jaar 1979. Het is ook in 1965 dat hij de eerste prijs Schilderkunst wint van Oost-Vlaanderen, waaronder de belangrijkste juryleden zijn; Octaaf Landuyt, galeriehouder André Vyncke en Herman Verbaere.
In 1966 – 1967 verblijft hij een tijdje te Como op het eiland “Isola Comacina” bij Signor Ness, die hem ‘de’ schilder van het eiland noemt. Eén van zijn eerste schilderijen “Witte Presby rozen” wordt daar verkocht aan de directeur van de “Goodyear bandenfabriek New York”. (olieverf op doek 60 x 80). Bewonderaars van zijn werken, zowel tijdens exposities als bij hem thuis, zijn in die periode o.a. Bernard Goubert, Charles Rogge en P.W. Seegers.
1967 krijgt hij een aanbod om les te geven aan de Academie Royal de Bruxelles (de Wallonie) te Brussel.
Dat jaar worden verschillende van zijn werken aangekocht door het Koninklijk Prentenkabinet te Brussel waaronder 4 tekeningen ‘moeder met kind’ en een zelfportret.
Ook Tamara Pfeifer, één van de meest gerenommeerde galerieën van Brussel aan de Chaussée Charleroi, verzorgt regelmatig exposities voor hem.

In 1967 koopt Herman Teirlinck, schrijver en toenmalig directeur van de Herman Teirlinck studio, een olieverf “Daken” van +/- 1.00m. breedte.
1970 -1979 Geen deelname aan prijskampen en exposities. Hij geeft les aan studenten bij Prof. Jef Wauters, portret en figuurschilderen.

In 1979 – 1980 wint hij de eerste prijs aan de Academie Royale “Concours Prix Bonnevalle” (waaronder verschillende Europese deelnames) met een werk “thema Stedenbouw Gent 1913”.

Na herhaaldelijke problemen binnen zijn huwelijk, ontstaat vanaf 19 april 1979 een definitieve breuk tussen zijn echtgenote en hem. Zijn kinderen niet meer zien, weegt zwaar op hem zowel psychologisch als emotioneel. Na een periode van onvrijwillige opname, verblijft hij een tijdje bij het gezin van zijn zus Cécile.

In 1980 vraagt de toenmalige bank BBL hem deel te nemen aan de tentoonstelling “De Kuip van Gent 1880-1980” van 14 tot 31 januari 1983 in Gent. Ter gelegenheid van deze tentoonstelling schrijft Rik Clément in “Het Volk”:
“De revelatie onder de nieuwe generatie is ongetwijfeld een stadsgenoot van wie we al vergeefs op een grote tentoonstelling wachten, ERIK LOUIS BOONE, nl. een uitzonderlijk begaafd graficus… Boone is in de eerste plaats tekenaar, ook zijn aquarellen (een grafische discipline overigens) gaat uit van de tekening, pentekeningen die met een verbazende zekerheid gedaan zijn, als gestoken met behulp van een burijn of droge naald; strak dus en toch gevoelig door het eigen leven dat elke lijn gaat leiden, van aanzet tot eindpunt, dat dikwijls aanzwelt en verdikt als de “baard” van een in de koperplaat gestoken voor. Het is voor een liefhebber van grafiek een genoegen die lijnen te volgen, te zien hoe Erik Boone die architectuurtekeningen tot leven brengt, het onderwerp uitpluist, het gezicht verder laat reiken, breder openlegt dan het oog het kan volgen; trouw en gebonden aan het onderwerp en tegelijk spelend met een vrijheid die zelfs de verticalen aantast, de tekening op een decoratieve wijze laverend in één kleur (waarbij zijn beste werken tot stand komen) elders ze aquarellerend om ze dichter bij de werkelijkheid te brengen…”

Bloch, Veldstraat Gent'

Bloch, Veldstraat Gent’

Vanaf 1981 doceert hij opnieuw aan het Hoger Instituut Sint-Lucas Gent, afdeling architectuur, het vak Binnenhuisinrichting en geeft hij avondles (o.a. waarnemingstekenen). Zijn nichtje Ann (11 jaar) vergezelt hem en volgt mee zijn teken- en schilderlessen.
Het missen van zijn kinderen en de evoluerende communicatiekloof met hen, blijft hem zijn leven achtervolgen. Het verdriet vertegenwoordigt een emotionele geladenheid die in zijn verder werk blijvend tot uiting komt.

1983-1984 Neemt hij deel aan de “Grand Prix Baron Horta” en wint de eerste prijs.
1984 Wint hij de eerste prijs te Frankrijk in het “Salon Maritime de la Gare de Cannes” met het werk “Grand Canal de Venise” en de tweede prijs met een pentekening van het Veerleplein Gent.

In 1984 verschijnt volgend artikel in de “Bulletin des Arts de la Côte d’Azur” bij het behalen van de “PREMIER Grand Prix – section Aquarelle” op de 20° Grand Prix International de Peinture de la Côte d’Azur (12 mars 1984): « D’admirables aquarelles, aériennes, volatiles dans le traitement de la couleur; nerveux, véloce, volubile, ce graphisme arachnéen de la plume qui rehausse les incidences colorées. L’art suprême de saisir, capter tout au vol, servi par l’acuité toujours en alerte d’un observateur redoutablement efficace. « Le grand Canal de Vénise », combien de fois relu, galvaudé, acquiert ici une présence inégalable en ses évanescences. Emergences du rêve, ce « Château des Comptes ». ciselé par ce virtuose de la plume, ce magicien de l’atmosphère ».

In 1988 schrijft dezelfde Rik Clément in “Het Volk” over Erik Boone, naar aanleiding van het behalen van de “Prijs van Milaan – Kunstenaar van het jaar 1988” : …ERIK BOONE maakt schitterende tekeningen, in de precieuze stijl die hem eigen is. De tijd komt waarin men zich zijn tekeningen van Gent zal betwisten. Maar inmiddels bleef hij voor al te veel kunstliefhebbers een onbekende.”

Aquarel 'Kiosk Groot Park', Gent

Aquarel ‘Kiosk Groot Park’, Gent

Na het behalen van de “Gran Premio Elite “Le Bleu de la Nuit” 1994 bij de Accademia Toscana “Il Machiavello” di Firenze, verscheen hij met een foto in de Italiaanse pers, met als onderstaande tekst: “Erik Boone di Belgio, Artista di grande prestigio a livello internazionale”.
In 1993 krijgt hij opnieuw de energie om samen met 6 andere kunstenaars uit het Gentse naar buiten te treden. Dit tijdens de tentoonstelling in het Maaltecenter Kunstinitiatieven vzw “Gent nu”, “7 Gentse kunstenaars in de kijker”.

In 1994 volgt een aanduiding voor de Biënnale van Venetië” door de Accademia Internazionale “Citta di Roma” en daarop volgend de toewijzing van de “Trofeo d’Oro Biënnale di Venezia 1994” voor zijn ingestuurd werk. Ten gevolge hiervan werd hem trouwens het Ereburgerschap van de Piazza San Marco di Venezia toegekend. (Venetië, 24 juli 1994).

In 1995 stelt hij samen met zijn leraar en goede vriend Jef Wauters tentoon op de kunstzolder van het Spijker aan de Graslei te Gent, een initiatief van zijn nicht.
In 1998 publiceerde de Dienst Monumentenzorg van de Stad Gent een boekje over de geschiedenis van het Gravensteen, hiervoor gebruiken zij een aquarel van Erik Louis Boone.

Op 18/08/2000 schrijft Prof. Giovanni Mazzetti, Rector aan de Accademia Italiana, “Gli Etruschi” – Arte – Lettere – Scienze (protocol Nr. 432 G.M.) volgende kunstkritiek over Erik Boone;
“Met zijn techniek van spontane emotiviteit is het alsof ‘Il Maestro d’Arte Erik Boone’ rituele handelingen uitvoert: vanuit de ruimte van een oppervlak brengt hij lijnen en kleuren aan die haar veranderen in een fabelachtige wereld alleen maar toegankelijk vanuit een uiterst gevoelige verbeelding. Deze zet de artiest ertoe aan het gemoed te openen voor een nieuwe dimensie, bestaande uit stilte, zuiverheid, gevoeligheid en zachtheid waarin hij zijn figuren neerzet met een grote vaardigheid.
Hij brengt met zekere hand een perfecte tekening, gecomponeerd met duidelijke trekken, die zich laat aanschouwen als een eersterangs werk. Door het mengen van pastel, aquarel, tempera en acryl worden zijn composities transparant: de frisse en lichte chromatiek naast zijn verbeeldingrijke grafische tekens geven op die manier ook uiting aan wat zijn levenskracht is.
Erik Boone beheerst volledig de kleurentonen : ze zijn zowel zijn voedsel als bron van zijn verwarring; zij vloeien voort uit zijn persoonlijke interpretatie die uitstijgt ver boven wat alleen maar zichtbaar is.
Zijn krullen en kronkels en het belang van de lichtinval laten hem zien als een rusteloze romanticus op zoek naar de menselijke finaliteit. De symbiose tussen uitbeelding en werkelijkheid zou hem binnen een post-impressionistische stroming kunnen plaatsen, maar evenzeer binnen het impressionisme ten gevolge van een symbolische spanning die grote effecten teweegbrengt.
Erik Boone verbergt niets en vreest niets: hij wil de ervaringen van zijn blik helder, sereen en consequent beleven en vindt in de harmonie altijd een subtiel evenwicht van ritme en modulering, -afspiegeling van zijn innerlijke- hetgeen zo kenmerkend is voor zijn merkwaardige oeuvre”.

In april 2005 zorgt zijn vriend J.-F. Goethals de Mude samen met Erik Boone’s nicht Ann ervoor dat een website wordt gecreëerd over het leven en werk van Erik Boone. http://www.erikboone.be .

In december 2005 stelt hij tentoon in het Seminariecentrum Nieuwgoed te Zwijnaarde samen met een bevriende kunstenaar : Jean Cracco. Deze tentoonstelling werd georganiseerd door J.-F. Goethals de Mude, Jean Cracco en Erik zijn nicht Ann Schollaert.

In maart 2007 organiseert Dirk Dauw, ter gelegenheid van de 70-ste verjaardag van Erik Boone, een tentoonstelling in het “Zuyden van Europa”. Simultaan vindt te Sint-Martens-Latem een hommage plaats “Erik Boone 70 jaar” in de VDK-spaarbank, georganiseerd door Albert Haelemeersch, kunstrecensent voor de Laetemschen Vriendenkring.

Erik Boone met Zaki

Erik Boone met Zaki

In april 2009 organiseren Paul De Ganck en Ann Schollaert i.s.m. de ING bank, een retrospectieve tentoonstelling in de ING bank op de Kouter te Gent met werken van Erik Boone. Deze tentoonstelling brengt een hommage aan de kunstenaar. Deze tentoonstelling waarin leven en werk van de kunstenaar wordt uiteengezet krijgt de naam: “Getekend” in Gent. Tijdens deze tentoonstelling worden werken uit verschillende privécollecties tentoongesteld.

Erik Boone verkreeg meer dan 7 keer bij verschillende erkende academische instellingen de titel van DOTTORE HONORIS CAUSA MAESTRO DI PITTURA.

In veel van zijn werken zie je ook steeds de duif als vredesvogel terugkeren
Tekende gedurende de ganse periode met verschillende handtekeningen
Oorspronkelijk op school: Erik Boone met 2 schuine streepjes,
nadien zijn echte naam, soms met een lijntje onder,
later rond 1980 soms eens Ericx Boone, soms Erick Marc Boone of
Ericx Louis Marc Boone, Eric Boone enz…

P a l m a r e s

1962 België Eerste prijs gelegenheidsgrafiek – Nederlandse jury.

1963 Monaco Eerste prijs – Prins Rainier – voor Internationale Schilderkunst te Monaco – Monte Carlo.

1964 België Gouden medaille van de Stad Gent.

1965 België Prijs voor schilderkunst – Provincie Oost-Vlaanderen

1966 België Eerste prijs Schilderkunst “Stichting Louise Dehem” – Koninklijk Paleis der Academiën te Brussel.

1967 België Eervolle vermelding voor “Etskunst” – Koninklijk Paleis der Academiën te Brussel.

1968 België Driejaarlijkse Staatsprijs “René Janssens” voor “interieurkunst” – Koninklijk Paleis der Academiën te Brussel.

1969 Italië Tweejaarlijkse Prijs te Ancona Italië – Gouden medaille voor pentekeningen.

1979 Frankrijk Palme d’Or des Beaux-Arts “International Arts Guild” – Saint-Lo, France
Prix du Comité National Belge.

1980 Frankrijk Premier Prix “Salon International de Peinture, sculpture, gravure”organise par le Club Europ-Arts, Aix-Les-Bain.
Médaille d’Or, « Europ-Arts ».

1980 Italië Premio d’Italia 1980 – Diploma di Distinzione ‘Salsomaggiore’.

1980 Italië Benoeming tot ‘Academico’ met ‘Medaglia d’Oro’ door de Academia Italia delle Arti e del Lavoro, Salsomaggiore Terme.

1982 Italië Prijs “Le Centaure d’Or” Salsomaggiore.
DIPLOMA AD HONORIS CAUSAM DI MAESTRO DI PITTURA
Il Seminario Internazionale d’Arte Moderna e Contemporanea.

1983 Italië Médaille d’Or du Parlement Mondial USA (Academia Italia)
Diploma di Nomina di « Accademico d’Europa » Salsomaggiore.

1983 Frankrijk Troisième Grand Prix (ex-aequo) Dessin –
34 è Grand Prix International de Peinture de Deauville.

1984 Frankrijk Premier Grand Prix section Aquarelle
20 è Grand Prix International de Peinture de la Cote d’Azur, Cannes.

1992 België Beurs Academie voor Schone Kunsten en Wetenschappen
Paleis der Academiën Brussel

1993 Italië Trofeo « Unione Europea »
Accademia di Arte, Lettere et Scienze « Il Marzocco » Firenze.

1993 Italië Premio Anfora d’Oro
Accademia di Arte, Lettere et Scienze « Il Marzocco » Firenze.

1994 Italië Grand Premio Elite « Le Bleu de la Nuit » 1994
Accademia Toscana « Il Macchiavello » Firenze.

1994 Italië Coppa d’Oro Zecchino – Omaggio al Premio Nobel
Accademia Internazionale « Città di Roma ».
1994 Italië Trofea d’Oro « Biennale di Venezia 1994» Venetia.
Voorgedragen door de « Accademia Internazionale Città di Roma ».

1994 Italië Ereburger van de « Piazza San Marco » te Venetië.

1994 Italië Premio Nazionale « Salve d’Acquisto », Diploma de Assegnazione
Accademia Toscana « Il Machiavello » Firenze.

1994
23/10/1994 Italië Accademia Internazionale « Città di Roma » Incontro Culturale – Italia – Francia
Ommagio a « Le Figaro » premier quotidien national français.
Medaglia d’Oro Città di Torino » e Targa « Le Figaro »
Dipploma di Assignazione rilasciato a Mr. Eric Boone.

1995
12/03/1995 Italië Accademia Toscana « Il Macchiavello » Firenze
Inconto Culturale – Italia – Brasile 1995
Coppa Aurea d’Oro. In omaggio alla Republica del Brasile
Diploma di Assegnazione All DOTTORE HONORIS CAUSAM Eric Boone – per la classe pittura.

1995
28/05/1995 Italië Accademia Internazionale « Il Marzocco » Firenze
Incontro Culturale – Arte & Letteratura, Italia – U.S.A.
Il Gran Premio Elite « Abraham Lincoln ».

1995 Italië Accademia Toscana « Il Machiavello » :
Titolo Accademico : DOTTORE HONORIS CAUSAM

1995 Italië Coppa Aurea d’Oro in omaggio alla Republica del Brasile – classe Pittura
Accademia Toscana « Il Machiavello ».

1995 Italië Coppa « Città di Stoccolma » – 1995 » Per i Grande Artisti del IIIè Millennio.
Accademia Internazionale « Il Marzocco » Firenze.

1995 Italië Medaglione di Bronzo – Premio NobelAccademia Internazionale “Città di Roma”.

1995 Italië Premio Internazionale « Città di Roma » – 1995

1995 Italië Accademia Internazionale « Città di Roma »
Titolo Onorifico di DOTTORE HONORIS CAUSAM

1995 Italië Trofeo Coppa « Omaggio al Senato della Republica Italiana »
Accademia Toscana “Il Macchiavello” Firenze.

1995 Italië Gran Premio Elite « Abraham Lincoln »
Accademia Internazionale « Il Marzocco » Firenze.

1996 Italië Coppa d’Oro « Città di Spoleto ».

1996 Italië Medaglia d’Oro della Regione Lombardia – 1996
Titolo « Academico d’Onore »
Accademia Nazionale della Lombardia, Cassalbuttano – Cremona.

1997 Italië Titolo di « Professore Europeo HONRIS CAUSAM » Belle Arti.
Communità Europea Delli Arti Letere, Scienze Firenze.

1997 Italië 1° Trofeo Internazionale « Omaggio alla Biennale di Venezia 1997 »
Accademia Internazionale Città di Roma « Pittura Impressionismo ».

1997
05/07/1997 Italië Accademia Internazionale Città di Roma
Trofeo Internazionale « Omaggio alle Biennale di Venezia 1997 – Futuro, Presente, Passato con la nomina di Cittadino Onorario dell Arte, della Cultura, della Scienze, della Città di Venezia.

1998 Italië Coppa « Città di Firenze-1998 »
Nominazione di Accademico di Merito classe « Belle Arti »
Accademia Internazionale Città di Roma.

1998 Italië Accademia Italiana « Gli Etruschi » Vada (Livorno),
Titolo Onorifico « DOTTORE HONORIS CAUSAM.
Trofeo “Città di Padova – 1998” Pittura Contemporanea.

1998
20/12/1998 Italië Accademia Internazionale « Città di Roma »
Il titolo di « Commendatore dell accademia Città di Roma ».

1998
03/01/1998 Italië 11° Biennale di Belle Arti della Città di Venezia San Marco 1997
1998
Italië Accademia Internazionale « Città di Roma »
Incontro Storico – Cultural « Roma – Firenze »
Riconosciuti gli alti meriti per la classe « belle arti ».
Il capitolo Accademico Conferisce la nomina di « Accademico » di Merito a Eric Boone
La Coppa « Città di Firenze 1998 »

1999
21/02/1999 Italië Accademia Internazionale « Il Marzocco » Firenze
La Coppa Città di Stoccolma 1999.
Per l’Opera : Pittorica Figurativo »

2000
15.08.2000 Italië Accademia Italiana « Gli Etruschi »
Trofeo d’Oro

2000
29/10/2000 Italië Accademia Internazionale « Città di Roma »
Incontro cultural di arte visiva e poesia contemporanea « Arco della Pace »

2000
06/2000 Italië « Oscar Universal 2000 » Accademia Italiana Gli Etruschi di Livorno
2000 Italië Accademia Internazionale « Città di Roma »
Diploma : Il Titolo Onorific di DOTTORE HONORIS CAUSAM « Acquarello »

2001
18/02/2001 Italië Accademia Internazionale « Il Marzocco » Firenze
Diploma di Assegnazione
« Coppa Pacis 2001 é
Titolo onorifico « CAVALIERE DELLA PACE »
dell Accademia Internazionale « Il Marzocco »

2002
10/2002 Italië Valori Universali dell ‘Umanità di Milano’
2002
18/02/2002 Italië 1° Premio Accademia Intaliana Gli Etruschi di Genova
2002
21/04/2002 Italië Accademia Internazionale « Il Marzocco » di Firenze
Diploma di Mérit
Grand Prix Milanart 2002
Chevalier de la Paix

2003
05/01/2003 Italië 1° Premio Accademia Italiana Gli Etruschi di Genova
2003
30/11/2003 Italië Accademia Italiana “Gli Etruschi”
L’Arte e la Storia nel cuore della Toscana.
Incontro Culturale di Artisti e poeti contemporanei. Gran Premio Maremma
« Costa d’Argento »2003 al messagero di Pace, per l’OPERA Grafica e Pittorica Contemporanea

2003
10/05/2003 Italië Accademia Italiana “Gli Etruschi”
Coppa Premio « Athenae 2003 URBS Mundi, il tempo dell’arte. Diploma di Merito.
2003
13/04/2003 Italië Accademia Italiana “Gli Etruschi”
« Gran Premio Italia 2003 » Città di Reggio Emilia – Culla del Tricolore a 206 anni dalla nascita (1797-2003) in ricordo degli Eroi del Tricolore Italiano.
Diploma di affermazione Artistica e Letteraria, per l’Opera di pitura e grafica contemporanea.

2004
25/04/2004 Italië Premio Internazional – Città di Roma – « Duomo Art » « La mia béla Madunina »
Parchemin de Merit et titre Onorifique : « Cultivateur de l’art et de la poésie » dell Accademia Gentilizia « Il Marzocco »
Per l’Opera « Grafica figurativa Contemporanea ».

2004
19/12/2004 Italië Gran Premio Trofeo Etrusco « La Chimera 2004 » – omaggio al Granduca di Toscana Leopoldo II. Diplôme de Mérite, omaggio al Granduca di Toscana Leopoldo II Diplôme de Mérite per l’opera ‘Voelo di Jauciulla, Lettere figurative’ con Titolo Onorifico « Magnifique de l’Art » dell’ Academia Italiana « Gli Etruschi ».
2005
08/05/2005 Italië Accademia Araldica Internazionale « Il Marzocco di Firenze Belle arti – Lettere – Scienze.
Gran Premio Europe Art « Mediolanum 2005 » ai maggiori Artisti e Scrittori « EuropeiContemporanei »
Titolo Onorifico « Gentlemen della Cultura3 DEEL4 Academia Gentilizia « Il Marzocco ». Diploma di Qualificazione per l’Opera « Grafica Figurativa ».
2005
02/05/2005 België Grand Prix International de Wallonie des arts Plastiques. Prix Honneurs Elite International Medaille d’or. Discipline techniques diversées.
2005
04/12/2005 Italië Coppa Regia 2005 – Academia Italiana « Gli Etruschi » – Diploma di Merito Ai Maggiori Artisti e Scritto contemporanei, par l’opera « G ; Fouricicella e Figurativo ». La Presidente Fernanda Banchi.
Eerste prijs
2006
14/04/2006 België Association Internationale des Arts Plastiques et des Lettres –- Concours – 38ème Grand Prix International de Wallonie des Arts Plastiques – Medaille d’Or – discipline “huile” avec 81.75% 1er Prix (no 14 “Venetië: Gran Canale, huile).

2007
20/05/2007 België Charleroi – gouden medaille met 85.43% Association Internationale des Arts Plastiques et des Lettres –- Concours – Prix d’honneur élite Or International – “39ème Grand Prix International de Wallonie des Arts Plastiques – Discipline “Huile & Acrylique” voor het werk: Venetia “il Grande Canal”

(Overzicht met dank aan Ann Schollaert & J-F Goethals de Mude)


Alle info
: www.erikboone.be

Advertentie

2 gedachten over “Boone Erik

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s